casus-sybmakelaardij

© 2024 Marketing met Data

syb makelaardij.

102% groei in seo traffic na seo migratie

Laat je inspireren door onze succes verhalen .

intro

Een goede website is nooit af, net zomin een onderneming ooit af is. Daarom vernieuwen organisaties eens in de zoveel jaar hun website deels of volledig, waarbij we spreken van een website-migratie. Migraties zijn binnen het SEO-landschap echter risicovol. Er zijn namelijk geen enkele garanties dat jouw rankings na de migratie weer op hetzelfde niveau komen (ContentKing). Met de casus van Syb Makelaardij bewijzen wij dat een SEO-migratie niet alleen zonder organisch verlies uitgevoerd kan worden, maar ook groei kan realiseren in organische traffic en uiteindelijk conversies. Een website-migratie is bij ons in veilige handen!

01. over syb makelaardij.

een seo- en gebruiksvriendelijke website

SYB Makelaardij is een jong en vernieuwend VBO makelaarskantoor opgericht in 2022 door Sybrand Folkersma. Samen met Henk Folkersma doen zij elke dag wat ze het liefste doen: mensen blij maken met een nieuwe woning!  Onder de naam SYB Makelaardij hebben zij via hun website Sybmakelaardij.nl hun jarenlange ervaring en visie op de woningmarkt gebundeld en zijn ze een full service makelaarskantoor gestart. Vanuit hun kantoren in Weesp en Zuidhorn helpt SYB Makelaardij je in Amsterdam en regio en Groningen en regio als persoonlijke makelaar en adviseur. 

Met hun website wilden zij naamsbekendheid genereren, het liefst via de organische kanalen.  Om ervoor te zorgen dat website SEO- en gebruikersvriendelijk zou worden, ontkwam SYB Makelaardij er niet aan om over te stappen op een ander CMS, omdat het Housenet CMS niet in eigen beheer was. Met een SEO migratie zouden we er niet alleen ervoor kunnen zorgen dat we website verplaatst wordt naar WordPress, maar dat we ook de volledige URL structuur en het design opnieuw konden inrichten.

02. DE UITDAGING.

DE RISICO'S VAN EEN MIGRATIE

Een website-migratie is kort gezegd het ‘verhuizen’ van een website of pagina’s van locatie A naar locatie B (zie afbeelding 1). Deze verhuizing kan vanwege verschillende redenen nodig zijn, maar staat altijd in dienst om een business verder te laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan het overstappen naar een nieuw CMS, het samenvoegen van domeinnamen of het optimaliseren van de menu-structuur. Wanneer een migratie URL-wijzigingen met zich meebrengt, kun je echter je al snel op gevaarlijk terrein bevinden. Met het wijzigen van URL’s gaan in feite de huidige autoriteit, indexeringssignalen en rankings van de URL’s (lees: landingspagina’s) verloren. 

DEFINITIE-seo-migratie
AFBEELDING 1. SEO MIGRATIE
03. de aanpak

een succesvolle seo migratie aanpak

Is een SEO-migratie bij voorbaat dan een kansloze missie om organische zichtbaarheid te verbeteren? Niet als je het ons vraagt. En ook niet als je het John Mueller, senior Webmaster Trends Analyst bij Google vraagt: 

I guess we’ve all seen our share of migration adventure and horror stories… It’s good to be diligent, plan carefully, execute exactly, and monitor carefully there.

Om met een nieuwe website meer naamsbekendheid te genereren stelden wij onszelf het doel om met een goed geplande en uitgevoerde migratie het organisch verkeer en de online zichtbaarheid te stabiliseren om op die manier een basis te leggen om na de migratie verder te groeien.

Hoewel er geen magische formule voor de uitvoering van een SEO-migratie is, kan een helder geformuleerd strategisch migratie-traject en een gedegen uitvoering wel de sleutel zijn tot succes. Om ervoor te zorgen dat de zichtbaarheid en het organische verkeer van Syb Makelaardij na de migratie behouden blijft hebben wij de volgende stappen doorlopen. 

01. Analyse: we voerden een keyword-, website en performance analyse uit om naar een nieuw seo- en gebruiksvriendelijk website te kunnen migreren.

02. Realisatie & implementatie: we werkten via een integrale roadmap nauw samen met development en bewaakten de kwaliteit van het redirecten.

03. Monitoring & nazorg: we monitoren de nieuwe situatie tijdens en na de website-migratie om de impact te bepalen en bij te sturen indien nodig.

04. de resultaten.
de impact van een strategisch migratie traject

Ondanks alle horrorverhalen over website-migraties kan Marketing met Data vanuit de praktijk met trots bewijzen dat een SEO-migratie juist een kans voor groei kan zijn. In een tijdbestek van 3 maanden zijn er voorbereidingen getroffen om de website te migreren naar het nieuwe CMS, met een nieuw seo- en gebruiksvriendelijk ontwerp. En met succes! We stabiliseerden na een complexe migratie van Syb Makelaardij niet alleen het aantal vertoningen en organische verkeer in de zoekresultaten, maar realiseerden zelfs een flinke groei in de organische zichtbaarheid en het organische verkeer. Zie hieronder de belangrijkste resultaten schematisch weergegeven.

seo-casus-migratie
Onze resultaten in cijfers

Naast het realiseren van een flinke groei in het organische verkeer zorgden we ook voor een gebruiks- en zoekmachinevriendelijke website. We zorgden voor een SEO-vriendelijke URL structuur, de implementatie van juiste Meta Robots Tags en toevoegen van relevante content en misschien nog wel het belangrijkste: we optimaliseerden de Core Web Vitals Score.

Groei in organic clicks
1 %
Verbetering in mobile page speed
1 %
verbetering in desktop page speed
1 %

hulp nodig bij een website migratie?